ελληνικά english 18 Ιου 2018

Φορείς - Εκδηλώσεις | Εκδηλώσεις | Προώθηση

Οι Γερμανοί θέλουν το λάδι της Λέσβου

Νίκος Μανάβης
Το δεύτερο συνέδριο για την προώθηση του ελαιολάδου της Λέσβου στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί, στις 12 και 13 Απριλίου, από το Ελληνογερμανικό Δίκτυο, στον Παππάδο της Γέρας. Ο τίτλος του συνεδρίου θα είναι: «Προώθηση παραγωγής και εμπορίας του Ελαιολάδου από τη Λέσβο».

Σκοπός του συνεδρίου είναι, να εμβαθύνει στην μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων. Επίσης, θα εστιάσει στην ανάπτυξη κοινών προσεγγίσεων για τη βελτίωση των ελαιοκομικών προϊόντων και την εμπορία τους. Επιπλέον στόχος είναι η δημιουργία ενός ελληνο-γερμανικού δικτύου σε αυτόν τον τομέα.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα είναι: α) η διασφάλιση της ποιότητας και η πιστοποίηση, β) η παραγωγή, γ) το μάρκετινγκ προϊόντων και τουρισμού, δ) η αδελφοποίηση του νησιού με την Γερμανία (Θεματική και πολιτιστική αδελφοποίηση). Θα ακολουθήσει συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την αντιπροσωπεία του ιδρύματος Hanns-Seidel στην Αθήνα και το γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη.
 

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων