ελληνικά english 16 Ιαν 2019

Αγορά - Οικονομία | Ελαιόλαδο | Αθέμιτος ανταγωνισμός

Ανάκληση ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ (Σχόλια)

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας : LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης : 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε." (7ο  χλμ Άργους – Τρίπολης, Άργος) και φέρει στην συσκευασία του τα στοιχεία της επιχείρησης «Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ» (Νέα Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.


image

 

Σχόλια επισκεπτών

 • | Γιώργος
  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά από το δελτίο του ΕΦΕΤ, το λάδι ήταν σωστό στη χημική αναλυση αλλά δεν πέρασε το τεστ γευσιγνωσίας του υπουργείου (οργανοληπτικό). \nΧαχαχα... δεν πάνε να κυνηγήσουν της νοθείες λέω εγώ που έχει γεμίσει ο τόπος που μου θέλουν και panel test εκεί στον ΕΦΕΤ.
 • | Δημητρακοπουλος Τακης
  Το απόλυτο όπλο στον έλεγχο του evoo και την προάσπιση της ποιότητας του Ελληνικού ελαιολάδου είναι τα ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ panel test
 • | Χρήστος Μιχαλόπουλος
  Τα μισά ελαιόλαδα (κυρίως μεγαριτικη, μανάκι κτλ) της Ελλάδας, δεν περνάνε τα panel test. Επίσης ο τρόπος φύλαξης και μεταφοράς ελαιολάδων στην Ελλάδα (ντεπόζιτα λαδούσες κτλ) κάνουν τα ελαιολαδα να βγαίνουν εκτος panel test. \nΑν θέλετε panel test ετοιμαστείτε για 10€ το λιτρο στο ράφι και παρτυ από \"κλασικα\" και από 17κιλο στη μαύρη. (η Χαρά της βιομηχανίας). Κοινώς θα βγάλουμε μόνοι μας τα ματάκια μας. Θα πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι. Είναι μεγάλη κουβέντα το panel test και στην Ελλάδα της προχειρότητας ακόμα πιο μεγάλη.\nΥΓ. Απορία... γιατί ένα λάδι που δεν πέρασε απλά panel test χαρακτηρίστηκε ως μη βρώσιμο και όχι ως υποβαθμισμένο ποιοτικά σε σχέση με την ένδειξη της ετικέτας;\nΟ ΕΦΕΤ να σοβαρευτεί... Τις νοθείες τις κάνει γαργάρα, τα ορυκτέλαια πεφτουν πολιτικες εντολες να κουκουλωθουν και κυνηγάμε λάδια για panel test; Εκεί φτάσαμε; Μπράβο ποιότητα!
 • | Τακης Δημητρακοπουλος
  Οποιαδήποτε ποικιλία ελιάς όταν καλλιεργηθεί σωστά και πάει αμέσως για έκθλιψη σε ελαιοτριβείο και η έκθλιψη γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία δίνει evoo.\nΤα panel test κάνουν σωστά την δουλεία τους ξεχωρίζοντας τους σωστούς παραγωγούς και τυποποιητές από τους \'λαδιάρηδες\'

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων