ελληνικά english 24 Οκτ 2018

ΕΕ - Νομοθεσία | Υπουργείο - Οργανισμοί

Αχαρνών 2, οι ευθύνες είναι τώρα

Βασίλης Ζαμπούνη
imageΤο εκλογικό αποτέλεσμα και οι πρωθυπουργικές αποφάσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης φέρνουν στην Αχαρνών 2 όλο το πακέτο των μεγάλων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει χωρίς το χρονικό περιθώριο κάποιου διαλείμματος ανάπαυλας.

Αυτόνομο το Υπουργείο

Το Υπουργείο της Αχαρνών 2 ξανάγινε αυτόνομο, όπως το είχαμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό και μάλλον είμαστε οι μόνοι που το είχαμε κάνει δημόσια.

Επάνοδος Βαγγέλη Αποστόλου

Η μέσα σε ένα μήνα επάνοδος του Βαγγέλη Αποστόλου, και μάλιστα αναβαθμισμένου από αναπληρωτή σε τακτικό υπουργό, σηματοδοτεί μια δεύτερη ευκαιρία. Με όρους τρέχουσας πολιτικής παρομοίωσης, είναι σαν να έπεσε από τον 6ο όροφο, να στάθηκε όρθιος, να πήρε το ασανσέρ και να ξαναγύρισε στο γραφείο του. Και μάλιστα πιο απερίσπαστος από το σαββοπουλικό «το κόμμα με τραβάει από το μανίκι», ή τους αντιπερισπασμούς της τρόικα. Δηλαδή, τώρα άλλοθι δεν υπάρχουν, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, ιδίως αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για μια μακράς χρονικής διάρκειας θητεία της κυβέρνησης.

Έφυγε Σγουρίδης, ήρθε Μπόλαρης

Υφυπουργός στην Αχαρνών 2 σημαίνει ένα σπάταλο και πολυμελές κυβερνητικό σχήμα. Οι αναταράξεις από την υπόθεση Δημήτρη Καμμένου που έλαμψε στα ΜΜΕ λόγω της ολιγόωρης (!) υπουργοποίησής του και από την αναιτιολόγητη (;) κατάργηση του Υπουργείου κατά της διαφθοράς που συμπαρέσυρε και τον Παναγιώτη Νικολούδη, προκάλεσαν διάφορες «καραμπόλες».

Μεταξύ δυο πρώην ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Σγουρίδης (νυν ΑΝΕΛ), παρά τις γνώσεις του (ως οινοποιός) και παρά την προηγούμενη θητεία του, έφυγε από την Αχαρνών 2 με μετάθεση για άλλο Υπουργείο, ενώ ήρθε ο Μάρκος Μπόλαρης. Καμία κριτική δεν ακούστηκε ότι συνεχίζεται η εσφαλμένη πρακτική να έρχονται (υφ)υπουργοί χωρίς προηγούμενη θητεία σε θέσεις που προϋποθέτουν γνώσεις και εμπειρία αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

Και τώρα, τι περιμένουμε;

Θα περιμένουμε λίγες ημέρες να επιβεβαιωθεί το πολιτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις υπόλοιπες θέσεις άσκησης εξουσίας, μαζί με τους διευθυντές και συμβούλους τους.

Και επειδή οι καιροί ου μενετοί, δεν υπάρχει η πολυτέλεια καθυστερήσεων για να δείξει η ηγεσία της Αχαρνών 2 ότι είναι σε θέση να δρομολογήσει – έστω και τώρα – την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, αφαιρώντας και τα ζιζάνια που την εμποδίζουν.
 

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων