ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Προϊόντα - Επιχειρήσεις | Εταιρείες

Ηλεκτροκίνητη ελαιοραβδιστική βέργα CANDIA

Δ.Τ.

image


Η βέργα αυτή κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με πλήρη καθετοποιημένη παραγωγή όλων των εξαρτημάτων της.Μελετήθηκε έτσι ώστε αφ΄ενός μεν να είναι παραγωγική και αφ΄ετέρου να έχει το ελάχιστο βάρος και τις ελάχιστες δονήσεις προκειμένου να αποτελεί ένα ξεκούραστο εργαλείο για τον χρήστη είτε αυτός είναι άνδρας είτε γυναίκα.

Αυτό οφείλεται

Στο ελάχιστο βάρος της που έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τον κινητήρα της του οποίου τις προδιαγραφές προσδιορίσαμε αποφεύγοντας έτσι την επιλογή ενός έτοιμου κινητήρα του εμπορίου που απλά να μας ταιριάζει.

Στην καλή σχέση στροφών και περιστρεφόμενης μάζας η οποία περιορίζει τις δονήσεις παρά την ροπή στρέψης που αποκτά η βέργα κατά την λειτουργία της.

Στο καλό ζύγισμα της με την έννοια ότι η κεφαλή της δεν είναι ούτε πολύ ελαφριά έτσι ώστε να χοροπηδά μέσα στο φύλλωμα του δέντρου και να καθίσταται έτσι αντιπαραγωγική, ούτε να είναι βαριά ώστε να χρειάζεται περισσότερη δύναμη συγκράτησης της από τον χρήστη, δημιουργώντας σ’ αυτόν επί πλέον κούραση.

Επίσης για τους ευαίσθητους και αδύναμους χρήστες κάποιας ηλικίας υπάρχει και η έκδοση του ιστού από ανθρακόνημα που καθιστά την βέργα αυτή ακόμη ελαφρότερη.

Εκτός των ως άνω πλεονεκτημάτων έχομε να παρατηρήσομε ότι η βέργα αυτή μετατρέπει την περιστροφική κίνηση σε παλμική με δύναμη τέτοια ούτως ώστε να ρίχνει τα ελάχιστα φύλλα εξοικονομώντας έτσι χρόνο κατά την περισυλλογή (σάκιασμα) του καρπού.

Ο αριθμός των ακίδων του αχινού και το υλικό του πλαστικού από το οποίο αποτελείται είναι τέτοιο ώστε να μην τραυματίζει τον καρπό ή τα κλαδιά κατά την λειτουργία του δημιουργώντας έτσι την καλύτερη προϋπόθεση για την πλούσια καρποφορία της επόμενης χρονιάς.

Τα γρανάζια της κεφαλής είναι μεταλλικά ελληνικής κοπής από το ενδεδειγμένο για την περίπτωση αυτή κράμα χάλυβα.

Η πληρότητα της μελέτης και η ως εκ τούτου τυποποιημένη κατασκευή της είναι το αποτέλεσμα της ελαχιστοποίησης των τριβών μεταξύ των εξαρτημάτων της βέργας που σαν αντίκτυπο έχει το ελάχιστο ζέσταμα του κινητήρα, ακόμη και μετά από πολύωρη λειτουργία, καθώς και το ότι στην ίδια ηλεκτρογεννήτρια των 75 A μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 7 τέτοιες βέργες. Αυτός είναι και ο λόγος πού παρά την σχετική πτώση τάσης που λαμβάνει χώρα στο μήκος καλωδίου των 16.5 μέτρων με το οποίο είναι συνδεδεμένη με την ηλεκτρογεννήτρια δεν επηρεάζει την λειτουργία της, δημιουργώντας συγχρόνως για τον χρήστη μια άνετη αυτονομία κινήσεων, ενώ σαν εναλλακτική πηγή ενέργειας προτείνεται και η σύνδεσή της με μπαταρία αυτοκινήτου χωρίς αυτό να αλλοιώνει την παραγωγικότητά της.

Για αρκετά ψηλά ελαιόδεντρα συνιστούμε τον ιστό από ανθρακόνημα επειδή αυτός δεν κάμπτεται λόγω ύψους, όπως ο αντίστοιχος ιστός από αλουμίνιο, διατηρώντας έτσι την ορθή απρόσκοπτη και ξεκούραστη για τον χρήστη λειτουργία του.

Η απόλυτα τυποποιημένη κατασκευή της εξασφαλίζει την ανταλλακτικότητά της δημιουργώντας άνετη πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο της.

Οι ως άνω αναφερόμενες ιδιότητες και προδιαγραφές σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας σύνθεσης εξαρτημάτων πού απλά επιτελούν ένα έργο αλλά αποτελούν το απόσταγμα της μελέτης και των δοκιμών αρκετών ετών προσδίδοντας στο προϊόν αυτό μια υπεροχή στην σχέση παραγωγικότητας, ξεκούραστης χρήσης και αντοχής στο χρόνο.


CANDIA CAPA A.B.E.T.E.
Σόλωνος 125 Αθήνα
Τηλ.: 211 8002717
E-mail: info@candia-capa.gr

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων