ελληνικά english 19 Φεβ 2019

Επιστήμη - Τεχνολογία | Από την ελιά | Έρευνα και εκπαίδευση

Εξελιγμένα λιπαρά για υγιεινά τρόφιμα

Μ.Τ.
Έξι ισπανικές εταιρείες εργάζονται για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς προηγμένων λιπαρών που προσφέρουν υγιεινά τρόφιμα αντικαθιστώντας τα κορεσμένα λίπη. Η έρευνα αποτελεί μέρος των έργων που εγκρίθηκαν στην τελευταία πρόσκληση των Ταμείων FederInterconnecta και βασίζεται στην ανάπτυξη εξελιγμένων λιπαρών από ελαιόλαδα υψηλής προστιθέμενης αξίας, και θα διαρκέσει δυο χρόνια.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Βιομηχανικής Ανάπτυξης, η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να συμπεριλάβει στην παρασκευή τροφίμων με βάση το κρέας και σοκολάτες διάφορες ενώσεις, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλόη και άλλα φυτικά εκχυλίσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπίδια. Έτσι, είναι δυνατόν να υποκατασταθεί μέρος των κορεσμένων λιπαρών που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην παραγωγή αλλαντικών, λουκάνικων και σοκολάτας, με άλλα ακόρεστα με καλύτερο διατροφικό προφίλ και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών που θα επιτρέπουν διατροφικές και τεχνολογικές βελτιώσεις, από τη μια πλευρά θα διατηρούνται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και από την άλλη θα καταργούνται τα κορεσμένα λιπαρά.
Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων