ελληνικά english 21 Μαι 2018

Προϊόντα - Επιχειρήσεις | Εταιρείες

Θετικά στοιχεία στη Deoleo

HM
Πηγή: qcom.es

Η Deoleo παρουσίασε οικονομική της έκθεση για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Σε αυτή αποτυπώνεται μείωση των ζημιών της κατα 75% με 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα περυσινά στοιχειά έδειχναν ζημιές 19,8 εκ. ευρώ.

Το καθαρό αποτέλεσμα για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου ήταν θετικό, στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δείχνει την καλή εξέλιξη της εταιρείας, εκόμα περισόσότερο αν λάβουμε υπόψη την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις τιμές του ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο συγκεντρώνει άνοδο 25% σε περίοδο ενός έτους, και 12% στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, η αστάθεια των τιμών είχε μικρότερο αντίκτυπο στα αποτελέσματα, χάρη στις νέες πολιτικές της εταιρείας, οι οποίες εστιάζουν στα περιθώρια έναντι του όγκου, στη βελτίωση της διαχείρισης της αγοράς λαδιού και στην εξοικονόμηση δαπανών.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 1,5%, φτάνοντας τα 344,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το EBITDA μειώθηκε στα 20,4 εκ. , επηρεασμένο κυρίως από την εξέλιξη των τιμών της πρώτης ύλης και άλλες δαπάνες που ήταν απαραίτητες για την αναδιοργάνωση που πραγματοποιήθηκε και οι οποίες δεν πρόκειται να ξαναπροκύψουν, σύμφωνα με τον όμιλο.

Ακόμα και έτσι, η κερδοφορία αυξήθηκε σε όλες τις αγορές, εκτός από αυτή της Βόρειας Ευρώπης. Η Νότια Ευρώπη ανέβηκε σε πωλήσεις και σημαντικά σε κερδοφορία (+31%), παρά το περίπλοκο περιββάλον της αγοράς, χάρη στην επικέντρωση σε πωλήσεις με περιθώριο κέρδους. Στην Ισπανία ανακτήθηκαν πελάτες, ενώ στην Ιταλία η επιχειρηματική δραστηριότητα των σπόρων συνεισέφερε στην αύξηση.

Η Βόρεια Αμερική κέρδισε σε κερδοφορία (+10%). Ο τομέας των Διεθνών αγορών είχε σημαντική άνοδο του ebitda (+20%), μετά την πάνω απο 40% άνοδο του το 2016, χάρη στην καλή απόδοση της Ινδίας, όπου μπήκε με επιτυχία σε εφαρμογή το νέο μοντέλο διανομής και -επιπλέον- χάρη στην καλή εξέλιξη της αγοράς της Μέσης Ανατολής.

Όσο αφορά το οικονομικό σκέλος, η Deoleo έχει ταμειακά επίπεδα που εγγυώνται επαρκή ρευστότητα και που επιτρέπουν να διευρυνθεί η βάση των προμηθευτών της εταιρείας, χάρη στις διαθέσιμες γραμμές revolving και factoring. Επιπλέον, η Deoleo (με στοιχεία της 30 Ιουνίου) είναι συμμορφωμένη με τους οικονομικούς όρους δανειακών συμβάσεων. Το καθαρό χρέος έχει ανέβει ελαφρά κατά το πρώτο εξάμηνο, κατά 3,8%, εξαιτίας της ανάγκης για προμήθεια ποιοτικών ελαιολάδων. Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων