ελληνικά english 18 Φεβ 2019

ΕΕ - Νομοθεσία | Προγράμματα και ενισχύσεις | Ελληνική νομοθεσία | Υπουργείο - Οργανισμοί

Το ΥΠΑΑΤ ετοιμάζεται για τις ΟΕΦ

Με έγγραφο που έχει αποσταλεί στις κατά τόπους ΔΑΟΚ, γίνεται λόγος για την τροποποίηση των κανονισμών (ΕΕ) 611 και 615/2014, σύμφωνα με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στα κράτη μέλη, για την τριετία 2018-2021 να προσδιορίσουν τους ευαίσθητους τομείς προτεραιότητας στην επικράτειά τους και να καθορίσουν την κατανομή της ενωσιακής χρηματοδότησης σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων των προγραμμάτων εργασίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατακύρωσης των τροποποιήσεων των δύο κανονισμών αλλά το ΥΠΑΑΤ φαίνεται ότι το θεωρεί ως δεδομένο.

Κατά την προηγούμενη τριετία όλες οι ΟΕΦ έπρεπε να υποβάλλουν πρόγραμμα κατανεμημένο ως ακολούθως

Τομέας Β //Ολοκληρωμένη διαχείριση Τουλάχιστον 20% από το σύνολο του αιτούμενου προϋπολογισμού 
Τομέας Γ // Λίπανση άρδευση/εκπαιδεύσεις παραγωγών Τουλάχιστον 15% από το σύνολο του αιτούμενου προϋπολογισμού
Τομέας Ε // Συστήματα ποιότητας και ιχνηλασιμότητας Τουλάχιστον 10% από το σύνολο του αιτούμενου προϋπολογισμού

ενώ το υπόλοιπο 55% μπορούσαν να το κατανείμουν όπως ήθελαν.

Στην συνέχεια το υπουργείο, αφού παραλάμβανε τα προγράμματα, ζητούσε από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ να εισηγηθούν προς αυτήν την ποιότητα και το περιεχόμενο του προγράμματος και θεωρητικά βάσει αυτού, προσπαθούσε πλέον σε εθνικό επίπεδο, να διατηρήσει τα ποσοστά 20/15/10.

Με το νέο έγγραφο το οποίο έχει στείλει το Υπουργείο, ζητάει προκαταβολικά από τις ΔΑΟΚ να εισηγηθούν ποιες δραστηριότητες θεωρούνται ως απαραίτητες για την υλοποίησή τους από τις αναγνωρισμένες Ο.Π. ή Ε.Ο.Π. ώστε στην συνέχεια να εκδώσει την νέα υπουργική απόφαση βάσει των σχετικών απαντήσεων.
 
Συνημμένο αρχέιο: Τροποποίηση της ΥΑ 218/7541/21/01/2015 "Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή των κανονισμών (ΕΚ) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, 611/2014 της Επιτροπής και 615/2014 της Επιτροπής σχετικά με τα προγράμματα εργασίας για τη στήριξη των τομέων του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών"

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων