ελληνικά english 18 Αύγ 2018

ΕΕ - Νομοθεσία | Κοινή Αγροτική Πολιτική | Κοινοτικοί κανονισμοί | Διεθνείς Συμφωνίες

ΚΑΠ και ισπανικές ελιές στο Συμβούλιο Υπουργών

ΗΜ
Φωτογραφία: ΕΕ

 

Για τις 9 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο είναι προγραμματισμένο το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών του τομέα "Γεωργία και Αλιεία". Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου ξεχωρίζουν το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ μετά το 2020), καθώς και οι χειρισμοί της ΕΕ απέναντι στις διαδικασίες κατά των επιδοτήσεων και τις διαδικασίες αντιντάμπινγκ που κίνησε η κυβέρνηση Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της μαύρης επιτραπέζιας ελιάς από την Ισπανία.

Πιο αναλυτικά, τα κύρια σημεία της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ θα είναι τα παρακάτω:

Γεωργία
Η Επιτροπή θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς στους κύριους γεωργικούς τομείς και οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις.

Οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την υλοποίηση του Θεματολογίου του 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για τις επιπτώσεις του στη γεωργική πολιτική της ΕΕ.

Στο σημείο "Διάφορα", οι Υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης, μεταξύ άλλων, σχετικά με:
- τη συνέχεια που δόθηκε στην περίπτωση αυγών μολυσμένων με την ουσία fipronil
- την κοινή δήλωση της διευρυμένης ομάδας του Βίσεγκραντ σχετικά με την ΚΓΠ μετά το 2020
- τις διαδικασίες κατά των επιδοτήσεων και τις διαδικασίες αντιντάμπινγκ που κίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της μαύρης επιτραπέζιας ελιάς από την Ισπανία.

Αλιεία
- Το Συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες του 2018 για ορισμένα αλιευτικά αποθέματα στη Βαλτική.
- Συνολικά επιτρεπόμενα αλιεύματα και αλιευτικές δυνατότητες (γενικές πληροφορίες)
- Οι Υπουργοί θα προβούν σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ετήσιες διαβουλεύσεις ΕΕ-Νορβηγίας για το 2018.
- Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης σχετικά με τη θέση που θα λάβει στην ετήσια συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση των Θυννοειδών του Ατλαντικού (ICCAT), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14-22 Νοεμβρίου 2017 στο Μαρακές (Μαρόκο).

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων