ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Φορείς - Εκδηλώσεις | Εκδηλώσεις

Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο - Δελτίο τύπου

Δελτίο ΤυπουΔελτίο τύπου
"Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο"


Τιμώντας το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί ένα εκλαϊκευμένο επιστημονικό έργο που εμπεριέχει έναν τεράστιο πλούτο γνώσεων και συγχρόνως μια πρόσκληση διαλόγου για το μέλλον του προϊόντος.

37 ειδικοί επιστήμονες καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» σε 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούν εκατοντάδες φωτογραφίες, και με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή.

Το έργο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τον συντονισμό του Βασίλη Ζαμπούνη της Άξιον Εκδοτικής που επιμελήθηκε της έκδοσης.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της "Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο" θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
• Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς & Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
• Ιωάννης Θεριός, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας, ΑΠΘ
• Εύη Προδρόμου, Yanni’s Olive Grove

Στις 7 ενότητες της έκδοσης παρουσιάζονται αναλυτικά :
1. Ιστορία & Πολιτισμός
2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4. Συσκευασία, Τυποποίηση
5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6. Υγεία & Διατροφή
7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του βιβλίου μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου, στους επαγγελματίες, στους λάτρεις του προϊόντος, στη γενιά των νέων επιχειρηματιών με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα, αλλά και το καλύτερο δώρο προς τους φίλους και συνεργάτες τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εκδήλωση: https://www.c-gaia.gr/congress2017/programma/8-november-2
Σχόλια επισκεπτών

  • | Lisa Radinovsky (Greek Liquid Gold)
    Congratulations on this wonderful, major accomplishment! I shared a link to your announcement on my Greek Liquid Gold Facebook page and website. Have you considered doing an English translation?
  • | Lisa Radinovsky (Greek Liquid Gold)
    After I posted a link to this on my Greek Liquid Gold Facebook page, I received the following question: "Great news. How could I get one? Would it be available in Amazon?" --How shall I respond?
  • | Αθανάσιος Λίνος
    Καλημέρα, Από τα περιεχόμενα και τους ανθρώπους που συγγράφουν το βιβλίο, φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες δουλείες για την ελιά. Θα ήθελα να ρωτήσω, που μπορώ να βρω το βιβλίο, τι τιμή πώλησης έχει και αν υπάρχει και ηλεκτρονική μορφή. Ευχαριστώ Με τιμή Αθ. Λίνος Γεωπόνος, MSc, PhD.

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων