ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Αγορά - Οικονομία | Επιτραπέζια ελιά | Κανόνες εμπoρίας

Ακτινογραφία επιτραπέζιας ελιάς στις ΗΠΑ

ΗΜ

Ποιές ελιές είναι πιο δημοφιλείς στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό; Ποιές είναι οι προοπτικές του προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ και ποιά η θέση της Ελλάδας; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να δώσει απάντηση η εκτενής έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον για την αγορά επιτραπέζιας ελιάς στις ΗΠΑ.

"Η διείσδυση των επιτραπέζιων ελαιών στα νοικοκυριά των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 15% μέσα στα τελευταία εφτά χρόνια. Η πιο δραματική μείωση, ωστόσο παρατηρείται στην εγχώρια παραγωγή ελιών (68%). Ένας πιθανός λόγος είναι η προτίμηση των Αμερικανών παραγωγών για καλλιέργειες ελιών που προορίζονται για παραγωγή ελαιολάδου, προϊόν το οποίο έχει περισσότερη ζήτηση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και παγκοσμίως", παρατηρεί η έκθεση και σημειώνει: "η μειωμένη παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς ωφελεί τους Έλληνες και λοιπούς Ευρωπαίους παραγωγούς, καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στην ζήτηση για ελιές στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό άλλωστε, οι εισαγωγές επιτραπέζιων ελιών αυξήθηκαν κατά 9% μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα".

Ολόκληρη η έκθεση, με αναλυτικά στοιχεία για την αγορά επιτραπέζιας ελιάς στις ΗΠΑ, το νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας επιχειρήσεων του κλάδου, είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων