ελληνικά english 19 Φεβ 2019

ΕΕ - Νομοθεσία | Προγράμματα και ενισχύσεις | Ελληνική νομοθεσία | Υπουργείο - Οργανισμοί | Η βουλή συζητά

33,5εκ. για ψηφιακό μετασχηματισμό γεωργίας

ΗΜ
Πηγή: Η Ναυτεμπορική

Κατάλογο με έργα ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) συνολικού προϋπολογισμού 579 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Άννας Ασημακοπούλου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται το Σύζευξις 2, έργο που αφορά την κτηματογράφηση και μια σειρά από άλλα μικρότερα, που κατά ένα τμήμα τους σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με στελέχη της προαναφερόμενης Γενικής Γραμματείας, εντός Μαρτίου θα προκηρυχθούν τα έργα, εκ των οποίων ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα παρουσιάζει το έργο "Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα",  έργο που υποστηρίζει την Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας. Πρόκειται για μια τεχνολογική πλατφόρμα συλλογής δεδομένων σχετικών με την αγροτική παραγωγή -δεδομένων για το έδαφος, την καλλιέργεια, την ατμόσφαιρα, το νερό, την αγροτική εκμετάλλευση- με στόχο να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του αγρότη, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η απόδοση της καλλιέργειάς του, προϋπολογισμού 33,5 εκατ.

Ακόμα, αναμένται να προκηρυχθούν τα παρακάτω έργα:
* Η Κεντρική Υποδομή Ανταλλαγής Εγγράφων μεταξύ των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, προϋπολογισμού 22,450 εκατ. ευρώ.

* Ψηφιακός μετασχηματισμός ελληνικού ποδοσφαίρου, προϋπολογισμού 10,850 εκατ. Το έργο αυτό ζητήθηκε από την ΕΠΟ και αφορά την εφαρμογή ψηφιακού συστήματος υποβοήθησης των αποφάσεων της διαιτησίας VAR (Video Assistant Referee) στο ποδόσφαιρο. Με ειδικό λογισμικό διευκολύνεται η γρήγορη ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων.

* Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων. Καθιερώνεται barcode (ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα) σε όλα τα στάδια κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών. Είναι μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη δημόσια διαφημιστική δαπάνη, έργο προϋπολογισμού 15,6 εκατ.

* Υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα, ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) στα ελληνικά δικαστήρια και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης πολιτών της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων («Ηλεκτρονικό Πινάκιο») σε έξυπνες συσκευές, έργο προϋπολογισμού 19,231 εκατ.

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων