ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Προϊόντα - Επιχειρήσεις | Εταιρείες | Καινοτομίες | Ελαιόλαδο | Άλλα προϊόντα

Δοχεία λευκοσιδήρου 50 ml από την Κreta Can

Γεωργία Παμπουχίδου
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αγοράς του Olivenews.gr για τις ατομικές συσκευασίες ελαιολάδου, μας μίλησε ο κ. Αλέξανδρος Μηλάκης από την εταιρεία Κreta Can για το καινοτόμο, κυλινδρικό, δοχείο λευκοσιδήρου 50 ml.


Με δεδομένο ότι «από την 1-1-2018 το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης που θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις…», [ΦΕΚ Β' 2983/30.08.2017] ξεκινάμε από σήμερα, 30-3-2018, στο olivenews.gr ένα αφιέρωμα για τις δυνατότητες τυποποίησης ατομικών μερίδων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Μιας νέας αγοράς με μικροσυσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου η οποία έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τους ελαιοπαραγωγούς και τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες (τυποποιητές, προμηθευτές, εισαγωγείς πρώτων υλών και μηχανημάτων συσκευασίας), όσο και για τον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό (χώροι εστίασης, τουριστικά καταστήματα κ.ά.).

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αγοράς του Olivenews.gr, το οποίο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των εταιρειών και της σπουδαιότητας του θέματος θα δημοσιεύεται σε συνέχειες, επικοινωνήσαμε αρχικά με τον κ. Αλέξανδρο Μηλάκη, από την εταιρεία λευκοσιδηρουργίας Κreta Can, η οποία διαθέτει στην αγορά ένα καινοτόμο προϊόν.


Κύριε Μηλάκη μπορείτε να μας αναφέρετε ποιές συσκευασίες της Κreta Can είναι κατάλληλες για την εμφιάλωση ατομικών μερίδων ελαιολάδου;

Παράγουμε από το 1975 δοχεία λευκοσιδήρου από 50ml έως 20L. Τα δοχεία λευκοσιδήρου είναι μια απόλυτα υγιεινή συσκευασία, ασφαλής στη μεταφορά του προϊόντος, οικολογική και 100% ανακυκλώσιμη. Οι συσκευασίες λευκοσιδήρου διατηρούν την όψη, τη γεύση, το άρωμα και κυρίως τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου και της ελιάς, καθώς είναι αδιαπέραστες από το ηλιακό φώς, το οξυγόνο και την υγρασία.

Τα δοχεία λευκοσιδήρου είναι επίσης, η καλύτερη λύση για έναν τυποποιητή καθώς γίνεται εκτύπωση απευθείας σε ολόκληρη την συσκευασία ανάλογα την ποσότητα της παραγγελίας χωρίς να χρειάζονται επιπρόσθετα ετικέτες. Επιπλέον τα δοχεία -ακόμα και των 50 ml -μπορούν να γεμίσουν με ήδη υπάρχοντα μηχανήματα εμφιάλωσης/γέμισης που χρησιμοποιούνται π.χ για το γυαλί ή το PET.

image

Τα κυλινδρικά δοχεία 2-piece  των 50 ml έχουν κατασκευαστεί χωρίς συγκόλληση. Με αυτή την καινοτομία ο κόστος παραγωγής μειώνεται κατά 50%. 


Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του δοχείου των 50ml για ελαιόλαδο, που προωθήσαμε πρώτοι στην ελληνική αγορά και από όσο γνωρίζουμε παγκόσμια, είναι ότι είναι ένα δοχείο 2-piece αντί 3-piece. Τα δοχεία 2-piece είναι δοχεία χωρίς ραφή (συγκόλληση). Με αυτή την καινοτομία μειώνουμε το κόστος παραγωγής κατά 50%.

To νέο δοχείο 50ml είναι επικαθήμενο, δηλαδή μπορεί να στοιβαχτεί το ένα πάνω στο άλλο, και έχει ελάχιστο ποσοστό διαρροών σε σχέση με τα δοχεία με ραφή (3-Piece). Επίσης, στο νέο δοχείο ατομικής συσκευασίας ελαιολάδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα πώματα που χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες συσκευασίες λευκοσιδήρου.

image

To νέο δοχείο 50ml είναι επικαθήμενο, δηλαδή μπορεί να στοιβαχτεί το ένα πάνω στο άλλο, και έχει ελάχιστο ποσοστό διαρροών σε σχέση με τα δοχεία με ραφή.Πώς διαμορφώνεται το κόστος ανά τεμάχιο, σε τιμή χονδρικής για έκαστο εξ αυτών και ποια είναι η ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας;

Το νέο δοχείο 50ml έχει χαμηλότερο κόστος από το γυαλί. Όσον αφορά την ελάχιστη παραγγελία, για το δοχείο 50ml αυτή διαμορφώνεται στα 30.000 τεμάχια και στα 1.500 τεμάχια για τα δοχεία των 5L. Όσον αφορά τον μέσο όρο παράδοσης, αυτός είναι και για τις δύο συσκευασίες, στις  δύο εβδομάδες.


image


Τα δοχεία λευκοσιδήρου είναι η καλύτερη λύση για έναν τυποποιητή καθώς γίνεται εκτύπωση απευθείας σε ολόκληρη την συσκευασία, χωρίς να χρειάζονται επιπρόσθετα ετικέτες.
Στη φωτογραφία διακρίνεται η συσκευασία των 5 λίτρων.


Τι πρέπει να προσέχει ο ενδιαφερόμενος τυποποιητής στην επιλογή της ατομικής συσκευασίας ελαιολάδου;

Πρώτο και βασικότερο τον συνεργάτη του. Δεύτερον ο συνεργάτης - προμηθευτής του να εφαρμόζει όλα τα συστήματα διαχείρισης της ποιότητας. Στην Κreta Can είμαστε πιστοποιημένοι με Συστήματα Διαχείρισης ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005 που αφορούν την Παραγωγή Μεταλλικών Δοχείων Συσκευασίας. Έτσι διασφαλίζουμε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μέχρι την κατανάλωση, αλλά και όλες τις λειτουργίες της εταιρείας.

Εχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τις ατομικές συσκευασίες λευκοσίδερου από νέους ή παλιούς πελάτες;

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες παραγγελίες. Έχουμε παρατηρήσει παγκόσμια ότι ο άνθρωπος στρέφεται σε μικρότερες συσκευασίες, για οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς λόγους και για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι το νέο μας εγχείρημα θα έχει ανταπόκριση.

Πληροφορίες: www.kretacan.gr, Τ/2810380826, 2810380004, sales@kretacan.gr


 

Σχόλια επισκεπτών

  • | Lisa Radinovsky (Greek Liquid Gold)
    Very interesting; I shared a link to this on the For Greek Producers page of my Greek Liquid Gold website (http://www.greekliquidgold.com/index.php/en/more/for-greek-producers). One question: for how long is it appropriate to store olive oil in this type of container?

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων