ελληνικά english 19 Φεβ 2019

Προϊόντα - Επιχειρήσεις | Εταιρείες | Καινοτομίες | Ελαιόλαδο | Άλλα προϊόντα

Γεμιστικά μηχανήματα από την Χατζηγιάννης

Γεωργία Παμπουχίδου
Εμπειρία, αξιοπιστία και ποικιλία συσκευών συσκευασίας για μινιατούρες και κανονικές φιάλες ελαιολάδου είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εταιρεία «Xατζηγιάννης Συστήματα Συσκευασίας». Το Olivenews.gr, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αγοράς για τις ατομικές συσκευασίες ελαιολάδου, συνομίλησε με τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρείας και πολύ καλό γνώστη του θέματος της εμφιάλωσης υγρών τροφίμων.

Κύριε Χατζηγιάννη, παρατηρείται τελευταία μια αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις γεμιστικές μηχανές ελαιολάδου. Από την εμπειρία σας, τι συμβουλή έχετε να δώσετε στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και τυποποιητές ελαιολάδου;

Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχθεί ο κατάλληλος προμηθευτής, ο οποίος θα μπορέσει να διαπιστώσει τις ανάγκες του πελάτη και να τον προμηθεύσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει αρχικά το είδος της συσκευασίας (π.χ. γυαλί, πλαστικό, λευκοσίδερο, μινιατούρα) στην οποία θέλει να εμφιαλώσει το ελαιόλαδο, να γνωρίζει ποια θα είναι η ετήσια ποσότητα τυποποίησης, καθώς και τα είδη της γκάμας των συσκευασιών.
Ο προμηθευτής, επίσης, θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένες λύσεις από τον διαθέσιμο στην αγορά εξοπλισμό πλήρωσης, ο οποίος να είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες σύμφωνα και με τις προοπτικές ανάπτυξης. Επίσης, ο εξοπλισμός για τη συσκευασία ατομικών μερίδων ελαιολάδου θα πρέπει να έχει πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα τυποποίησης σε ελαιόλαδο.
Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει την επιλογή του μηχανήματος καθώς και το είδος της συσκευασίας, είναι ο χώρος εγκατάστασης και λειτουργίας του υπάρχοντος ή υπό δημιουργία τυποποιητηρίου, καθώς η απόκτηση των αναγκαίων αδειών για την τυποποίηση ελαιολάδου

Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πελάτες γι' αυτή τη νέα αγορά που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νόμου που βάζει τέλος στη διάθεση χύμα «λαδόξιδων» στα εστιατόρια;
Το συγκεκριμένο μέτρο για τη διάθεση επώνυμου, εμφιαλωμένου ελαιολάδου [ΦΕΚ Β' 2983/30.08.2017)] εφαρμόζεται στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ιταλία, χρόνια τώρα. Στη χώρα μας έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη έχουν γίνει πωλήσεις που σχετίζονται με την αλλαγή της νομοθεσίας για τη διάθεση εμφιαλωμένων και όχι χύμα ποσοτήτων ελαιολάδου στους χώρους εστίασης. Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε είναι ότι παρατηρείται κάποια διστακτικότητα από τους πελάτες. Και αυτό έχει να κάνει γιατί οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να δουν αν η διάθεση ατομικών μερίδων ελαιολάδου έχει γίνει κανόνας, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, και όχι η εξαίρεση στα εστιατόρια.

Από την εμπειρία σας ποιος είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή ενός πελάτη; Η ποσότητα, η συσκευασία ή η τελική τιμή;
Ο καθοριστικός παράγοντας για την αγορά ενός προϊόντος είναι να βρεθεί η κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες του πελάτη. Στην «Χατζηγιάννης Συστήματα Συσκευασίας» παρέχουμε συμβουλές για την ασφάλεια και τη σταθερότητα όσον αφορά την ποιότητα του ελαιολάδου. Επίσης διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από εξοπλισμό για συσκευασίες ελαιολάδου σε μινιατούρες και σε φιάλες μιας χρήσης, όπως οι κάτωθι λύσεις:

ΓΕΜΙΣΤΙΚΟ ENOLMATIC
Από τα πιο οικονομικά γεμιστικά μηχανήματα της αγοράς με την αρχική τιμή να ξεκινά από 270 €+ 24% ΦΠΑ, το ENOLMATIC μπορεί να γεμίσει φιάλες από 250ml – 1.000ml. Mε ισχύ 0,045kw και διαστάσεις 20x40x50 (Υ) εκ., το μηχάνημα έχει δυνατότητα πλήρωσης 360 φιάλες των 250 ml /ώρα και συνοδεύεται από ανταλλακτική κεφαλή η οποία δίνει στον ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να γεμίζει μπουκάλια μινιατούρες από 20ml-100ml ml με δυνατότητα πλήρωσης 500 φιάλες/ώρα. Η έξτρα κεφαλή για μινιατούρες κοστίζει 120 € + 24% ΦΠΑ.


ΓΕΜΙΣΤΙΚΟ ENOLMASTER mignon

Γεμιστικό στάθμης ελαιολάδου το οποίο είναι κατάλληλο για γυάλινες και πλαστικές φιάλες από 10 ml έως και 100 ml. Το ENOLMASTER mignon διαθέτει δύο (2) κεφαλές γεμίσματος με δυνατότητα πλήρωσης 700-1000 φιάλες/ώρα και λειτουργεί με κλειστό κύκλωμα υποπίεσης και με χρήση αντλίας κενού αέρος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Διαστάσεις (cm): 60 x 40 x 50 (Υ), Ισχύς (kw): 0,25. Τιμή: 1.650 €+ 24% ΦΠΑ.


 


ΓΕΜΙΣΤΙΚΟ ENOLMASTER
Γεμιστικό στάθμης το οποίο είναι κατάλληλο για γυάλινες φιάλες από 250ml έως και 1.000ml. Διαθέτει 4 κεφαλές γεμίσματος και δυνατότητα πλήρωσης 600 - 700 φιάλες/ώρα και ανοξείδωτο κάλυμμα αντλίας. Λειτουργεί με κλειστό κύκλωμα υποπίεσης, με χρήση αντλίας κενού αέρος για έδραση σε πάγκο. Διαθέτεται επιπρόσθετος βραχίονας με 4 μπεκ και ανταλλακτική μονή κεφαλή mignon.
Η αρχική τιμή του ENOLMASTER είναι 1.900 €. Για την ανταλλακτική κεφαλή για τις μινιατούρες ο ενδιαφερόμενος θα διαθέσει 220 €, ενώ το σετ με τα 4 μπεκ mignon που είναι ιδανικό για την εμφιάλωση μεγαλύτερου αριθμού μινιατούρων, κοστίζει 860 €. Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Διαστάσεις (cm): 60 x 40 x 50 (Υ), Ισχύς (kw): 0,25.ΓΕΜΙΣΤΙΚΟ - ΖΥΓΙΣΤΙΚΟ M 31
To best seller της εταιρείας «Χατζηγιάννης», είναι ένα γεμιστικό ελαιολάδου ελληνικής κατασκευής, μεγάλων δυνατοτήτων, το οποίο γεμίζει τις συσκευασίες με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς να στάζει. Το M 31 είναι ένα ανοξείδωτο, γεμιστικό ζύγισης κατάλληλο για γυάλινες, πλαστικές φιάλες και συσκευασίες λευκοσίδερου από 50 γραμμ. έως και 20 κιλά. Κατάλληλο για επιδαπέδια και επιτραπέζια χρήση έχει ζυγιστική πλατφόρμα 28x28 εκ. υδραυλικό μηχανισμό ελέγχου ροής. Διαθέτει επίσης πίνακα αυτοματισμού, οθόνη ένδειξης kg ή lit, πληκτρολόγιο και αντλία τροφοδοσίας. Τεχνικά χαρακτηριστικά: Διαστάσεις (cm): 60 x 40 x 110 (Y), Ισχύς (kw): 0,25
Ταχύτητας πλήρωσης: 60ml: 400 τμχ./ώρα, 250ml:400 τμχ./ώρα, 1.000ml: 350τμχ./ώρα
5 lit 150

 


Για περισσότερες πληροφορίες: Χατζηγιάννης Ι.Κ.Ε., Συστήματα Συσκευασίας, www.gmh.gr, Τ/22950 22696.
 

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων