ελληνικά english 19 Φεβ 2019

Φορείς - Εκδηλώσεις | Φορείς | Εκδηλώσεις

Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων

Δελτίο Τύπου
Ξεκίνησε χθες και  ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου η 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων στη Δράμα και στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου. Η μεγάλη αυτή γιορτή για τη συλλογή και διάδοση Σπόρων διεξάγεται ταυτόχρονα με την 18η Γιορτή Σπόρων, που διοργανώνει κάθε χρόνο η εναλλακτική κοινότητα του Πελίτι.

Η Γιορτή Σπόρων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2018 από τις 10:30 το πρωί ως της 5:00 το απόγευμα. Η δωρεάν διανομή παραδοσιακών σπόρων θα ξεκινήσει από τις 10:30. Δείτε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Η 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα, την αχρήματη οικονομία και φέτος για τα 23 χρόνια Πελίτι (1995-2018).

Ως σήμερα στην Ολυμπιάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή αγρότες και ακτιβιστές από: Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α, Γουατεμάλα, Βενεζουέλα, Νότια Αφρική, Μπουρκίνα Φάσο, Ινδία, Γαλλία, κ.α.

Η 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι και η 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων, όπως αναφέρει ο ιδρυτής κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης, είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη, η οποία ξεπερνάμε τις διαφορές που μας χωρίζουν και βλέπουμε τα κοινά που μας ενώνουν.


Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων