ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Ειδήσεις

Παρουσίαση του οδηγού Κρητικής Μαγειρικής

ΓΠ
Παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής, που προέκυψε μετά από έξι χρόνια δράσεων του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου στις έξι το απόγευμα, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, στους Αγ. Πάντες Αποκορώνου Χανίων.
Τα έσοδα από την πώληση του Οδηγού Μαγειρικής, θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Όπως είπε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Λένα Ηγουμενάκη, ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν, τα τελευταία πέντε χρόνια, στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη. Είναι, όπως εξήγησε, ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες. Μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του.

Θα μιλήσουν:

Δέσποινα Μαθιουδάκη, «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» με θέμα: Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής: Ο «πλούτος» της Κρητικής Κουζίνας μέσα από τη «φτώχεια» της απλότητας του Κρητικού.

Γιώργος Χατζηδάκης, Διευθυντής επιχείρησης Τουρισμού Υπαίθρου, με θέμα: «Διατροφική κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Merja Tuominen-Γιαλιτάκη, Tour Operator-συγγραφέας, με θέμα: «Με τη ματιά ενός ξένου»

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Οικονομολόγος-Λαογράφος, με θέμα: «Θρησκευτικές γιορτές και γαστρονομική παράδοση στον Αποκόρωνα Χανίων».

Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.

Συντονίζει η Δημοσιογράφος, Μαρία Καλλέργη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου και τη στήριξη του κέντρου Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου.

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων