ελληνικά english 16 Ιαν 2019

Αγορά - Οικονομία | Ελαιόλαδο | Αγροτική Οικονομία και Πολιτική | Κανόνες εμπoρίας

Olivacoin: Κρυπτονόμισμα για το ελαιόλαδο

ΕΚ
Το «Olivacoin» είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε στην Ισπανία για την γεωργία και διάφορες ελαιουργικές επιχειρήσεις, όπως οι Acesur, Olive Produce και Agraria Vecino Hens και οι συνεταιρισμοί Nuestra Señora de las Virtudes, SAT Virgen del Espino, Coop. And Agrarian San Jose, οι οποίοι ήδη το διαθέτουν. Οι πρώτες συναλλαγές προβλέπονται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το «Olivacoin» στόχο έχει να γίνει το διεθνές τεχνολογικό σημείο αναφοράς της ιχνηλασιμότητας στο ελαιόλαδο χάρη στη καινοτόμα τεχνολογία DTL/Blockchain, η οποία επιτρέπει αξιοπιστία, ακεραιότητα και διαφάνεια, έννοιες άγνωστες ως τώρα. Η τεχνολογική ανάπτυξη του «Olivacoin» είναι η ίδια που χρησιμοποιούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως Bank of America, BNY Mellon, Citi, Commerzbank, Deutsche Bank, HSBC, Mitsubishi UFJ Financial Group, Morgan Stanley, μεταξύ άλλων.

Με βάση αυτή την τεχνολογία ιχνηλασιμότητας DTL/Blockchain αναπτύσσεται η νέα πλατφόρμα για την αγοραπωλησία ελαιολάδου μεταξύ επιχειρήσεων (σε επίπεδο B2B) για τους φορείς του κλάδου, που θα επιτρέψει συναλλαγές με μεγαλύτερη ευελιξία, κέρδος, ρευστότητα και αμεσότητα. Η νέα αυτή πλατφόρμα θα καταλήξει στη δημιουργία μελλοντικών ψηφιακών αγορών ελαιολάδου, με βάση τις προαναφερθείσες τεχνολογίες DTL/Blockchain και που στόχο έχει να γίνει η καινοτόμος εναλλακτική του "Συστήματος Μελλοντικών Αγορών Ελαιολάδου" (MFAO).

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, αυτό το κρυπτονόμισμα στοχεύει στη δημιουργία μιας έξυπνης αγοράς του ελαιολάδου που θα επιτρέψει:
- τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων η οποία θα  παρέχει τη μέγιστη διαφάνεια στην αγορά,
- περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες (αυθεντικές, ακέραιες και μη διαψεύσιμες)
- τη μείωση της γραφειοκρατίας όσον αφορά την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Απόδοση από την  www.olimerca.com
Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων