ελληνικά english 18 Φεβ 2019

Προϊόντα - Επιχειρήσεις | Παραγωγοί και Συνεταιρισμοί

H κυβέρνηση θέλει διάλυση της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ

Βασίλης Ζαμπούνης
Τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (δηλαδή η Ελληνική Κυβέρνηση) ζητούν από το Ειρηνοδικείο να αποφασίσει τη διάλυση της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 25/9 και η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ (ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει από την πάλαι ποτέ κραταιά και πανίσχυρη κεντρική τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση), ζητά τη συμπαράσταση των ελαιοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων. Κάποτε η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ - χωρίς υπερβολή – ανέβαζε και κατέβαζε, αν όχι κυβερνήσεις, αλλά τουλάχιστον υπουργούς, σίγουρα. Τώρα ένας σύμβουλος υπουργού, αν αληθεύει το ρεπορτάζ, καθοδηγεί τη διάλυσή της.

Αν έκανε κάποιος μία δημοσκόπηση μεταξύ των ελαιοπαραγωγών, μάλλον το 90% αγνοούν ή έχουν λησμονήσει την ύπαρξή της και από το υπόλοιπο 10% ίσως το 1% να απαντούσαν θετικά στη διάσωσή της, αμφιβάλλω όμως αν θα ήταν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη έστω και με 0,20€ ο καθένας για να τη σώσουν.

Ανεξάρτητα αν εκδικαστεί ή αναβληθεί (το πιθανότερο) η υπόθεση κι ανεξάρτητα από την όποια έκβαση του δικαστικού-οικονομικού-πολιτικού θρίλερ που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια, ελληνικός ελαιοκομικός τομέας χωρίς υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι αδύνατον να οργανωθεί και να προοδεύσει.
 

Σχόλια επισκεπτών

  • | Paris El
    Η σημερινή κατάσταση στον ελαιοκομικό κλάδο δεν είναι τυχαία και φέρουν τεράστια ευθύνη οι κυβερνήσεις των (αρκετών) τελευταίων δεκατιών αλλά και οι παραγωγοί που εκώφευαν ή ανεχόταν να εξελιχθούν οι συνεταιρισμοί τους σε κομματικά μαγαζιά! Σε κάθε περίπτωση αν δεν οδηγηθούμε σύντομα στην δημιουργία συνεταιριστικών δομών, με μοναδικό στόχο την οργάνωση και την πρόοδο μας, σε 10 χρόνια από τώρα ο Ελληνικός ελαιώνας θα τροφοδοτεί με καυσόξυλα τα τζάκια και τους φούρνους των παραγωγών....

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων