ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Ειδήσεις

Ακαδημία Ελαιολάδου: Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Δελτίο Τύπου
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, υποδέχεται τη νέα ελαιοκομική περίοδο 2018/2019 με ένα εξαιρετικά χρήσιμο, όσο και επίκαιρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Παραγωγή Ποιοτικού Ελαιολάδου στην εποχή της Κλιματικής Αλλαγής”.

H παρουσίαση ξεκινά από τις βασικότερες ποικιλίες ελιάς & περιγράφει πως η κλιματική αλλαγή επιδρά στην παραγωγή τους.

Θα αναλυθούν οι κίνδυνοι ασθενειών, οι ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στα στάδια της ελαιοκαλλιέργειας , ελαιοσυλλογής, επεξεργασίας στο ελαιουργείο και στη συνέχεια στην αποθήκευση του παραχθέντος ελαιολάδου, τη τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή του.

Επίσης στους συμμετέχοντες θα παρουσιασθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την αποφυγή οργανοληπτικών ελαττωμάτων, θα γίνει εισαγωγή στη Μέθοδο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης (γνωστή ως Panel Test) ενώ τέλος, θα δοκιμάσουν με την «επαγγελματική» διαδικασία στις ειδικές καμπίνες γευσιγνωστών, ελαιόλαδα διαφόρων ποιοτικών κατηγοριών και περιοχών.

Η παρουσίαση των ανωτέρω θα γίνει με τις εισηγήσεις των:
- Κώστα Τσορώνη, Σύμβουλος Παραγωγής & Ποιότητας Ελαιολάδου
- Βασίλη Καμβύση, Χημικός – Ελαιοποιός- Γευσιγνώστης
- Γιάννη Καρβέλα, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δντης Paratus Europe

Το εν λόγω Σεμινάριο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ που εντάσσεται στο πλαίσιο ολοκληρωμένων ενοτήτων για όλα τα θέματα του ελαιοκομικού τομέα, απευθύνεται σε παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές και γενικότερα διακινητές ελαιολάδου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, αρμόδια κα Στέλλα Θεοδοσίου, 2103238856, evoocademy@gmail.com, s.theodosiou@sevitel.gr.

Πηγή: Ακαδημία Ελαιολάδου του Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ
 

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων