ελληνικά english 16 Ιαν 2019

Αγορά - Οικονομία | Ελαιόλαδο | Επιτραπέζια ελιά

Αποτίμηση κυκλώνα (Σχολιασμένο)

Βασίλης Ζαμπούνης
Καθώς το κύμα κακοκαιρίας κοπάζει, η αποτίμηση των επιπτώσεών της στην ελαιοκομία επιβεβαιώνει αυτά που σε γενικές γραμμές γράψαμε την Παρασκευή 28/9 ("Ξενοφών", "Ζορμπάς", ελαιοκαλλιέργεια).

Σήμερα (Δευτέρα 1/10) το olivenews.gr μίλησε με παραγωγούς, με ελαιοτριβείς, με εμπόρους, με πυρηνελαιουργούς, με συνεταιρισμούς, με περιφερειάρχες.

Στο επίκεντρο των ζημιών βρίσκεται η Πελοπόννησος, όμως η καρπόπτωση αφορά κυρίως τις δακόπληκτες ελιές και σε πολύ μικρό βαθμό τις υγιείς. Άρα, πράγματι θα έχουμε μια μείωση της ποσότητας προς όφελος όμως της ποιότητας. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει λεπτομερής αποτίμηση.

Αντιθέτως, η Κρήτη όχι μόνο δεν επλήγη αλλά μάλλον ωφελήθηκε (Χανιά) από την ευεργετική βροχή, ενώ το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναο ότι αυτή για μία ακόμη φορά σταμάτησε μετά το Ηράκλειο και δεν προχώρησε στο Λασίθι.

Στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου δεν έχουν αναφερθεί έκτακτα φαινόμενα και το ενδιαφέρον εστιάζεται στις καταστροφές που έχει κάνει ο δάκος όλο το καλοκαίρι.

Σχόλια επισκεπτών

  • | ΡΑΧΑΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
    Από την Μυτιλήνη θέλω να σας ενημερώσω ότι η καταστροφή από τον Δάκο είναι ολοκληρωτική. Το μέγεθος της προσβολής φάνηκε της τελευταίες ημέρες μετά τον δυνατό αέρα και την βροχή .Όλοι περιμένουν τα μέτρα της πολιτείας προς τους παραγωγούς που έχουν πολύ μεγάλη απώλεια του φετινού εισοδήματος τους.

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων