ελληνικά english 17 Ιαν 2019

Αγορά - Οικονομία | Τιμές

Πυρηνέλαιο ακολουθεί ελαιόλαδο

Βασίλης Ζαμπούνης
Την πτωτική πορεία του ελαιολάδου αναμένεται να ακολουθήσει και το πυρηνέλαιο. Προβληματισμένοι οι πυρηνελαιουργοί και οι ελαιοτριβείς.

Ενώ οι τιμές του μπρούτου πυρηνέλαιου (βάση οξύτητας 10⁰) κυμάνθηκαν πέρυσι περί τα 1,40, με μάξιμουμ ακόμη και το 1,60 €, εφέτος αναμένεται να υποχωρήσουν γύρω στο 1,0 €. Αντίστοιχα η τιμή της πυρήνας που πουλούν τα ελαιοτριβεία στα πυρηνελουργεία, για μεν την διφασική υπολογίζεται στα 15€/ τόνο, ενώ της τριφασικής στα 30€.

Ως λόγοι της υποχώρησης των τιμών αναφέρονται:

-Η μειωμένη ζήτηση από την Ισπανία λόγω καλής δικής της παραγωγής.

-Η αφύσικα υψηλή περυσινή τιμή.

Επίσης, πτωτική προβλέπεται και η τιμή του πυρηνόξυλου εξαιτίας των υψηλών αποθεμάτων που έχουν συσσωρευθεί λόγω:

-Μείωσης της ζήτησης λόγω του θερμού χειμώνα που προηγήθηκε, και

-Του ανταγωνισμού από εισαγόμενα υποκατάστατα (πέλλετς)

Σχόλια επισκεπτών

  • | Athanasios Anthis
    ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΟΛΑ., ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ΦΘΑΝΕΙ, ΕΡΩΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ., ΜΗΠΩΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ,ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ , ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!!!

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων