ελληνικά english 16 Ιαν 2019

Επιστήμη - Τεχνολογία | Ποιότητα και πιστοποίηση | Αναλυτική Χημεία | Έρευνα και εκπαίδευση

Φαινόλες, μια ακόμα σημαντική θέση

ΝΣ
Ο ομότιμος καθηγητής Χημείας κ. Δημήτρης Μπόσκου παρεμβαίνει και αυτός στο διάλογο για τις φαινόλες με αφορμή το άρθρο "Οι πολυφαινόλες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο".

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις σωστές θέσεις του συναδέλφου κ Μπλέκα και μέλους της Εταιρείας μας 4 Ε σχετικά με το επίμαχο θέμα του προσδιορισμού και του επιπέδου των φαινολών στο παρθένο ελαιόλαδο.

Τέτοιες γνώμες βασισμένες σε μακροχρόνια εμπειρία και βαθειά γνώση του θέματος, παρουσιασμένες με κατανοητό τρόπο, δείχνουν πόσο πολύτιμος μπορεί να αποβεί ο ρόλος της Εταιρείας σε παρόντα και μελλοντικά προβλήματα σχετικά με το εθνικό μας αυτό προϊόν.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι, όπως τονίζει και ο κ Μπλέκας , η μέθοδος προσδιορισμού πρέπει να είναι όσο γίνεται απλή και οικονομική και να εφαρμόζεται με κάποια σύμβαση , κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στην ανάλυση των τροφίμων. Τουλάχιστον έτσι μπορούμε να βαδίσουμε μέχρι τα ευρήματα από το χώρο των βιοεπιστημών δείξουν κατηγορηματικά ποιά καο πόση είναι η συμβολή του κάθε βιολογικώς ενεργού ήσσονος συστατικού του ελαιολάδου στο συνολικό ευεργετικό αποτέλεσμα για την υγεία. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει εν καιρώ να εξεταστεί και αναθεωρηθεί ο υπάρχων ισχυρισμός υγείας.

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων